7 maart 2007

PvdA NH: extra investeren in Amsterdam

De Provincie Noord-Holland wil €10 miljoen investeren om Amsterdam aantrekkelijker te maken voor toeristen, een zelfde bedrag wordt uitgetrokken voor het compenseren van de overlast van Schiphol. Dit zijn enkele van de afspraken die lijsttrekker Peter Visser van de PvdA in Noord-Holland vandaag gemaakt heeft met PvdA-wethouder Lodewijk Asscher voor Amsterdam. "Voor de ontwikkeling van de Noord-Hollandse economie is een goede samenwerking tussen de provincie en de gemeente Amsterdam essentieel. Amsterdam is niet alleen een vervoersknooppunt, maar ook een internetknooppunt en een cultureel knooppunt met een sterke internationale oriëntatie", aldus Visser.

Asscher is blij met de inzet van PvdA-lijsttrekker Peter Visser vanuit Noord-Holland: "Wat me aanspreekt is dat we niet moeilijk doen over wie nu waar formeel verantwoordelijk voor is, maar dat Visser vanuit de provincie gewoon aan de Amsterdamse regio wil bijdragen".

De PvdA Noord-Holland ondersteunt de ambitie van het Amsterdamse gemeentebestuur om de stad weer deel uit te laten maken van de top van Europese steden, zeker ook voor bedrijven. "Wat de PvdA betreft gaat de provincie daar ook extra in investeren", aldus Visser:

Concreet is afgesproken:

· De provincie investeert samen met Amsterdam in een groene groei van Schiphol. Noord-Holland trekt 10 miljoen extra uit voor het compenseren van de overlast van Schiphol

· 25.000 woningen extra realiseren juist voor jongeren, starters, ouderen en mensen die extra zorg nodig hebben.

· Amsterdam terug in de top 5 aantrekkelijke steden voor bedrijven. We investeren samen met Amsterdam in Topstad en Topprovincie door 5 miljoen bij te dragen in de drie meest kansrijke regionale economische projecten.

· De aantrekkelijkheid en kwaliteit van Noord-Holland kan niet los gezien worden van de grote toeristenstroom naar Amsterdam. Noord-Holland investeert daarom 10 miljoen in de toeristische aantrekkelijkheid van Amsterdam.

Tot slot wijzen Visser en Asscher op het punt van de Jeugdzorg. ‘Kinderen eerst’ heet niet voor niets de afsprakenlijst vanuit de Amsterdamse PvdA met de stad. Beiden zijn dan ook duidelijk: "Elk kind krijgt de zorg die het nodig heeft, of het nu in de Amsterdamse regio woont of in de rest van de provincie, ook daarin zullen we samen optrekken".