25 juni 2009

PvdA blij met plannen Jeruzalem

Betere woningen
Een deel van de wijk Jeruzalem zal worden gesloopt. Voor de bewoners van Jeruzalem komen betere woningen. Groter, beter geisoleerd en voorzien van meer luxe. Eindelijk een echte badkamer en niet meer in een hoekje van de keuken douchen. Voor de bewoners van Jeruzalem is dit een belangrijke stap.

Sociaal Plan
Er is een goed sociaal plan voor de bewoners. Veel bewoners kunnen terugkeren in de wijk. Voor de PvdA was dit een belangrijke voorwaarde, en dat is gelukt.

Monument
De hovenstructuur in Jeruzalem blijft behouden. Dit is kenmerkend voor de tuinwijk Jeruzalem. Een aantal hoven blijven staan, andere zullen worden gesloopt, maar er wordt indezelfde hovenstijl teruggebouwd. Zo blijft de wijk zijn kenmerkende karakter behouden.

Groen
De nieuwe wijk Jeruzalem wordt een groene wijk. In de plannen is veel ruimte voor groen. Groen langs de randen van de wijk, maar ook in het hart. Een parkachtige wijk, waar veel ruimte is om te genieten van de omgeving en elkaar te ontmoeten. Daarmee wordt de wijk Jeruzalem ook een duurzame wijk. Er wordt nog nader bekeken wat er met de tennisbanen moet gebeuren. In de plannen werd voorgesteld deze te plaatsen in het Darwinplantsoen. Daarover wordt nog met de bewoners overlegd.

Verkiezingsbelofte
Voor de PvdA is er een belangrijke stap gezet. Het aanpakken van de wijk Jeruzalem voor betere woningen was een belangrijke belofte uit ons verkiezingsprogramma. En dat is nu eindelijk gelukt. De PvdA is blij dat er nu eindelijk een breed gedragen plan ligt, waar ook bewoners achter staan. Complimenten voor ónze portefeuillehouder Germaine Princen.