24 juni 2008

PvdA Amsterdam Zuidoost tegen duurdere stadsverwarming

Persverklaring

Geen verhoging van het maandbedrag stadsverwarming met 10 euro per 1 juli in Zuidoost. Restwarmte mag best iets goedkoper.

Het gebruik van restwarmte is goed voor het milieu. Daar mogen de bewoners in Zuidoost die in hun stadsverwarming restwarmte van de NUON centrale gebruiken best iets voor terugzien. De PvdA Zuidoost eist dat de 10 euro verhoging op de maandafrekening van NUON per 1 juli van tafel gaat.
Met NUON is afgesproken dat de kosten van stadsverwarming “Niet Meer Dan Anders” mogen zijn. Maar dat maakt het niet terecht dat NUON bij een sterk stijgende olie- en gasprijs de prijs voor restwarmte net zo hard laat meestijgen. Het is redelijk hier kritisch naar te kijken omdat de Algemene Rekenkamer al in 2007 heeft vastgesteld dat gebruikers van stadsverwarming geen garantie hebben dat ze niet duurder uit zijn, dan wanneer zij via een eigen gasaansluiting in hun energievoorziening hadden kunnen voorzien.
De PvdA Zuidoost vindt het onder deze omstandigheden een terechte eis de prijs van stadsverwarming niet te verhogen tot in de Tweede Kamer de nieuwe warmtewet is aangenomen. Wij roepen de gemeente Amsterdam, aandeelhouder in NUON, op ons in deze eis te steunen.
De PvdA fractie zal dinsdag 24 juni een motie indienen in de stadsdeelraad. De PvdA afdeling zal de eis ondersteunen met een handtekeningenactie die in juli en augustus op het Zomerfestival van start zal gaan.

Muriël Dalgliesh, voorzitter fractie PvdA Zuidoost
Nick Bolte, voorzitter afdeling PvdA Zuidoost