11 april 2011

PvdA Amsterdam: eerst volwaardige discussie over ritueel slachten

De PvdA Amsterdam roept de Tweede Kamer-fractie op een volwaardige discussie te voeren met de leden over ritueel slachten. Dat stelt de PvdA Amsterdam bij monde van voorzitter Michiel Geuzinge. De Amsterdamse PvdA-fractie sprak zich eerder al uit tegen een verbod op ritueel slachten.

Aanleiding is het besluit van de Tweede Kamer-fractie om op 14 en 18 april twee informele bijeenkomsten te organiseren over dit onderwerp. Op woensdag 13 april staat het onderwerp echter al op de agenda in de Tweede Kamer.

"De PvdA Amsterdam wil dat leden zich over dit onderwerp uit kunnen spreken vóórdat de fractie in de Tweede Kamer een definitief besluit neemt door middel van een stemming," stelt Michiel Geuzinge. "En dan moet de discussie gevoerd worden over dierenwelzijn in bredere zin."

Geuzinge beseft dat de Tweede Kamer-fractie een eigen afweging kan maken. "Daarom ben ik blij dat de fractie nu heeft aangegeven met de leden in gesprek te willen gaan. Als je je leden serieus neemt, dan doe je dat vooraf aan je standpuntbepaling."

De PvdA-fractie Amsterdam sprak zich eerder in de gemeenteraad al uit tegen een verbod op ritueel slachten. De fractie stemde toen tegen een motie van de Partij voor de Dieren die opriep tot zo’n verbod.