26 februari 2011

Publicatie Volkskrant: 7 redenen hoe 300 miljoen

Het kabinet wil de kwaliteit van het onderwijs verbeteren, maar bezuinigt tegelijkertijd maar liefst 300 miljoen euro op passend onderwijs en begeleiding van de meest kwetsbare kinderen.In deze ingezonden brief staan zeven redenen waarom deze bezuinigingen ons allemaal raken.

Dit kabinet doet voorkomen alsof zij gedegen financieel beleid voert door deze bezuinigingen, maar legt in werkelijk de rekening in de toekomst. Het verlies van banen, de schooluitval en de verslechterde kwaliteit van het gehele onderwijs zullen elk een langdurige en hoge prijs kennen, zowel in financieel als maatschappelijk opzicht. Twee jaar geleden concludeerde de parlementaire onderzoekscommissie Dijsselbloem nog dat onderwijsvernieuwingen niet samengaan met bezuinigingen en eerst op kleine schaal moeten worden getoetst. Dit kabinet lijkt niet te hebben geleerd van lessen uit het verleden en niet te kijken naar de toekomst. Zij maakt niet het onderwijs passend, maar haar eigen begroting.

Kortom, door te korten op kwetsbare kinderen raak je ons allemaal.

PvdA, SP, D66 en Groen Links organiseren in samenwerking met vakbonden, schoolbesturen en ouderorganisaties op 28 februari om 17:00 een manifestatie op het Beursplein in Amsterdam om te protesteren tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs.

Marjolein Moorman, gemeenteraadslid Amsterdam, PvdA
Maureen van der Pligt, gemeenteraadslid Amsterdam, SP
Ahu Sahin, gemeenteraadslid Amsterdam, D66
Fenna Ulichki, gemeenteraadslid Amsterdam, Groen Links