19 januari 2010

Plek voor bewoners Transvaalbuurt blijft

Veel bewoners uit de Transvaalbuurt kwamen protesteren tegen de sluiting van het Veiligheidssteunpunt in de commissievergadering. De PvdA heeft aangedrongen op een snelle oplossing voor de bewoners. Het steunpunt aan het Krugerplein is meer dan een spreekuur van de politie. Er worden vanuit het steunpunt veel activiteiten georganiseerd. Dit past in beleid van de Wijkaanpak en bevordert de sociale samenhang in de buurt.

Het is goed dat zoveel bewoners in actie komen voor behoud van een belangrijke voorziening in de buurt. De bewoners willen graag een steunpunt behouden op het Krugerplein. Maar ook een locatie direct in de omgeving is bespreekbaar, al heeft dat niet de voorkeur. Wethouder Verbeet (PvdA) heeft toegezegd snel met de bewoners in gesprek te willen, zodat er binnen 2 weken een oplossing is. Verbeet gaf de garantie dat alle activiteiten door zullen gaan, daar hoeven de bewoners zich geen zorgen om te maken.

Simon Deurloo (raadslid van de PvdA) is blij met de toezegging van de wethouder. "De PvdA heeft duidelijk aangegeven dit een belangrijke voorziening te vinden voor de buurt. Er moet goed gekeken worden naar het combineren van activiteiten, als we dit combineren krijgen we een sterke buurtvoorziening in de Transvaalbuurt.