1 november 2006

Peter Visser lijsttrekker PS Noord Holland

Fractievoorzitter Peter Visser (49) is door de leden van de PvdA in Noord-Holland gekozen als hun lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar. Hij kreeg bijna zestig procent van de stemmen en won daarmee overtuigend de lijsttrekkersverkiezing van zijn tegenkandidaat Freddy Weima. Ruim 2300 leden hebben een stem uitgebracht.

Visser: “Ik ben heel erg blij met deze duidelijke uitslag. Ik zie hier ook echt een uitspraak van vertrouwen in voor de manier waarop ik nu als fractievoorzitter en oppositieleider bezig ben. Hoewel ik Amsterdammer ben, heb ik in de campagne duidelijk aangegeven mij in te willen zetten om van Texel tot het Gooi de provincie een stimulerende en helpende bestuurslaag te laten zijn die goede initiatieven overal gaat helpen uitvoeren. Uiteraard verlies ik daarbij de speciale relatie tussen Amsterdam en de provincie niet uit het oog. Daarvoor is Amsterdam voor Noord-Holland ook gewoon te belangrijk en mij ook te dierbaar”.

Onder de leiding van Peter Visser zal de PvdA zich de komende jaren gaan inzetten voor een sterk en sociaal Noord-Holland, waarbij iedereen ook echt meedoet. Visser: “Dit betekent onder andere voldoende betaalbare woningen voor jongeren en ouderen, een betere aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt, goede zorg voor de mensen die het tegen zit en zorgvuldig omgaan met de kwetsbare ruimte. De provincie kan hier wel degelijk een actievere rol in spelen, zoals wij in de oppositie de afgelopen jaren ook steeds hebben laten zien. Daarin is dit college zonder de PvdA onvoldoende geslaagd is”.

De rest van de kandidatenlijst zal 16 december tijdens de gewestelijke ledenvergadering van de PvdA worden vastgesteld.

Voor meer informatie [email protected].