30 oktober 2009

Per 1 november slagbomen open bij Boven ’t Y

Winkeliers die aanwezig waren gaven in een emotionele toelichting aan wat het huidige parkeerbeleid voor hun inkomsten betekent. De gouden maanden gaan grotendeels verloren door het wegblijven van klanten. Reden voor Henk Rollingswier van de PvdA om voor te stellen niet te wachten tot 1 december maar met onmiddellijke ingang de slagbomen open te zetten.

Het openstellen van de slagbomen leidt echter tot rechtsongelijkheid; omliggende bewoners hebben betaald parkeren op hun dak hebben gekregen om overlast van winkelend publiek te voorkomen. Om deze reden is ook het voorstel ingediend door CDA en PvdA om de bewoners met een parkeervergunning te compenseren voor de dagen dat er ‘gratis’ parkeren was voor winkelend publiek.

Uiteindelijk stemde de raad vrijwel unaniem voor het gewijzigde parkeerbeleid zonder slagbomen, openstelling van de slagbomen per 1 november en compensatie van de vergunninghouders. Hoewel de winkeliers aanvankelijk niet goed wisten hoe het besluit geïnterpreteerd moest worden met amendementen en moties leidde het besluit uiteraard tot grote blijdschap.