26 januari 2010

Ossel: ‘Juist nu mensen aan het werk houden’

Met de Blijf aan de bal banen wil PvdA wethouder Freek Ossel dit jaar 1500 tot tweeduizend tijdelijke banen creeren. Deze banen zijn bedoeld om Amsterdammers die hun baan zijn verloren aan het werk te houden totdat ze een nieuwe betrekking hebben. Het ANP schreef er over:

De gemeente Amsterdam creëert dit jaar 1500 tot tweeduizend tijdelijke banen. Die zijn bedoeld om Amsterdammers die hun baan zijn verloren aan het werk te houden totdat ze een nieuwe betrekking hebben.

De zogenoemde Blijf aan de Bal (BaB)-banen worden vrijgemaakt bij de gemeente en in onder meer de zorg, welzijn, cultuur, handhaving en het onderwijs. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, maakte een woordvoerster dinsdag bekend. Bedrijven die een BaB-baan bieden krijgen daarvoor geld van de gemeente, de medewerker krijgt een stagevergoeding. Een werkzoekende mag een tijdelijke baan maximaal twaalf maanden vervullen.

Zichtbaar en voelbaar
"Juist nu de gevolgen van de economische crisis zichtbaar en voelbaar zijn in Amsterdam wil het college zoveel mogelijk mensen aan het werk houden”, aldus wethouder Freek Ossel (werk en inkomen).
Het college wil het beschikbare arbeidspotentieel inzetten om de kwaliteit van leven in de stad te verbeteren en de aantrekkelijkheid van de stad te vergroten. Zo kunnen werkzoekenden bijvoorbeeld tijdelijk aan de slag als buurtvoorlichters en zogenoemde Welcomemedewerkers die toeristen helpen de stad te ontdekken.