9 april 2010

Onderhandelingen succesvol afgerond

De tekst met het programakkoord, de financiële paragraaf (die deze keer extra zwaar weegt wegens de bezuinigingen), de portefeuille-indeling en de lijst met kandidaat-bestuurders wordt dit weekend afgerond.
Maandag 12 april om 20.00 presenteren de drie fracties het onderhandelingsresultaat in een openbare bijeenkomst in het nieuwe stadsdeelkantoor. Vanaf maandagavond staan de documenten op Internet.

De PvdA-onderhandelingsdelegatie zal dinsdag 13 april in de ledenvergadering van de afdeling Zuid verantwoording afleggen en het akkoord van een toelichting voorzien.
De tijd tussen het moment van publicatie en de ledenvergadering is erg kort. Op zo’n korte termijn zou een definitief oordeel over het onderhandelingsresultaat weinig zorgvuldig zijn, zeker voor partijleden zonder Internet.
Het bestuur stelt daarom voor om de definitieve advisering / besluitvorming te doen in de ledenvergadering van Zuid van 20 april.
Voor alle duidelijkheid: de ledenvergadering kan middels moties aandachtspunten en richtlijnen aan de fractie meegeven; de tekst van het akkoord is niet amendeerbaar.

De ledenvergadering heeft in de vergadering van 10 december waarin de kandidatenlijst is vastgesteld, drie wethouderskandidaten aangewezen.  Een van hen is afgelopen week door de fractie voorgedragen als kandidaat-bestuurder.