14 november 2008

Nieuwsbrief

Beste lezer,

Deze maand beginnen wij met het bericht dat fractielid Frank de Graaff helaas per direct zijn raadslidmaatschap heeft neergelegd omdat zijn nieuwe functie bij de Stadsregio onverenigbaar bleek met het raadslidmaatschap. Er wordt momenteel gezocht naar een opvolger voor Frank.

Raadsvergadering 29 oktober
Voor een volledig verslag van de raadsvergadering verwijzen wij u naar de bestuurskalender. Hier kunt u ook de agenda en de bijbehorende stukken van de raad en de commissies vinden.

Verzelfstandiging Brederocollege.
De fractie heeft ingestemd met het voorstel voor de verzelfstandiging. Met name omdat het onwenselijk is dat het Dagelijks Bestuur een dubbele pet op heeft. De politieke en bestuurlijke verantwoordelijkheid moet worden gescheiden.
Voor het realiseren van de verzelfstandiging is voor samenwerking met het ROC van Amsterdam gekozen. De PvdA vindt het belangrijk dat er met deze samenwerking een doorgaande leer- en zorglijn voor leerlingen wordt gerealiseerd. Omdat blijkt dat er nog steeds sprake is van grote uitval bij de overgang van het Vmbo naar het Mbo. Tegelijkertijd hebben we ook vragen over de risico’s van grootschaligheid. Blijft de menselijke maat gegarandeerd? Naar aanleiding van de brief van de Medezeggenschapsraad waarin een aantal punten staat die essentieel zijn voor de verdere vormgeving van de samenwerkingsstichting heeft de PvdA een amendement ingediend om deze punten integraal over te nemen.

Bestemmingplan Oud Noord.
De fractie heeft ingestemd met het voorstel. En is blij dat het Dagelijks Bestuur naar aanleiding van de eerste commissiebehandeling en in overleg met een aantal insprekers tot bijstelling van het bestemmingsplan is gekomen. Het bestemmingsplan omvat uiteraard meer maar vooral de hoogte van woonboten was een heet hangijzer tijdens de raadsvergadering. De PvdA heeft ingebracht dat voor de woonbootbewoners acceptabele woonomstandigheden moeten worden gecreëerd. Binnen het bestemmingsplan is sprake van een aantal omgevings-factoren die invloed hebben op wat al dan niet acceptabel is.

Vragen Plan van Gool.
Er is veel onvrede bij bewoners over de onderhoudswerkzaamheden in Plan van Gool. De woonsituatie van de betrokkenen is slecht, de kwaliteit van het geleverde werk is onvoldoende er wordt niet goed gecommuniceerd door de woningcorporatie. Op de vragen van de PvdA heeft portefeuillehouder de Wild Propitius gereageerd met de toezegging voortdurend de vinger aan de pols te houden en de woningcorporaties te blijven aanspreken op hun verantwoordelijkheden.

Motie NoordZuidlijn.
Het gehele traject loopt vertraging op maar het Noord-tracé van Noord-Zuidlijn ligt op schema waardoor de metro hier vanaf 2013 zou kunnen rijden. Met de raadsbreed gesteunde motie wil de fractie een signaal richting de Centrale Stad afgeven dat het stadsdeel er belang aan hecht dat het Noord-tracé in werking treedt zodra het gereed is.

Werkbezoeken
Een kleine greep uit de werkbezoeken van de afgelopen maand: Klaas Loef heeft deelgenomen aan de succesvolle schoonmaakdag in De Banne. De commissie sociale zaken is in Tuindorp Oostzaan geweest waar bewoners hun bezorgdheid uitten over de plaatsing van een UMTS mast op sportterrein SV de Meteoor. De fractie heeft naar aanleiding van deze bijeenkomst schriftelijke vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur.
Daarnaast is er een werkbezoek gebracht aan de vd Pekbuurt waar fractieleden een rondleiding kregen van Ymere. Ook zijn er verschillende buurtplatform bijeenkomsten bezocht in onder andere de vd Pekbuurt en Molenwijk

Resultaten enquête straten generaal
De enquête die we hielden op het Buiksloterplein maakt deel uit van een landelijke PvdA actie die in het teken stond van ‘PvdA, een goede buur(t)’. Meer dan 1700 mensen zijn geïnterviewd. In Noord vulden bijna 100 mensen de vragenlijst in. Gevraagd werd 5 zakjes met geld te verdelen over de 12 punten waar de PvdA in zou moeten investeren om te zorgen voor veilige, schone en gezellige buurten voor iedereen. Uit de resultaten komt naar voor dat de volgende punten volgens de respondenten in Noord de meeste aandacht verdienen:
1. mensen helpen met het vinden van een baan (14%)
2. Extra wijkagenten en harde aanpak overlast (12 %)
3. Sportclubs ondersteunen om meer kinderen te laten sporten (11%)
Meer over de uitkomsten kun u lezen op www.amsterdam.pvda.nl/noord

Ledenbijeenkomst
Op donderdagavond 20 november is er om 20.00 een discussiebijeenkomst in café Ot en Sien (Buiksloterweg 27) met als thema: ‘Noord na 2010’. Met debatten over de onderwerpen die de komende jaren belangrijk zijn voor de PvdA.
Meer informatie vind u op: http://www.amsterdam.pvda.nl/afdeling_agenda/noord
U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,
Fractie van de PvdA Amsterdam Noord