18 april 2008

Nieuws uit de Raad

Uit de raadsvergadering van 26 maart:

Betaald Parkeren
In de loop van 2009 zal er betaald parkeren komen in het gebied rond het winkelcentrum Boven IJ. In feite was dit al een onomkeerbaar gegeven want hiertoe was vier jaar geleden besloten. Namens de PvdA heeft Henk Rollingswier ingestemd met de invoering. Onze fractie zal zich echter hard maken om tot een goede bezoekersregeling voor de bewoners in het gebied te komen. Onze inzet blijft om in de rest van Noord de blauwe zones te handhaven en geen verdere uitbreiding van betaald parkeren.

Invoering WMO
Gerard Kosters heeft namens de fractie ingestemd met het beleidsprogramma invoering WMO. Gerard heeft hier wel een amendement op geschreven waarin het bestuur opgedragen wordt om de uitkomsten van het onderzoek dat nu nog loopt naar het functioneren van maatschappelijke organisaties en buurtgericht werken, af te wachten. En dat het bestuur de resultaten van de notitie Maatschappelijk Meedoen, meeneemt in het beleidsprogramma van de invoering WMO. De raad heeft ingestemd met dit amendement.

Motie Vrouwenbazaar
Patricia Croese diende namens de PvdA de motie ‘’vrouwenbazaar’ in, die door de raad is aangenomen. Met de motie krijgt het dagelijks bestuur de opdracht om te zorgen voor ondersteuning bij het opzetten van een bazaar die zal worden gestart en georganiseerd door vrouwen die wonen in Amsterdam Noord.

Met vriendelijke groet,
namens de fractie van de PvdA Amsterdam Noord,

Henk Rollingswier