23 juli 2007

Nieuwe locatie PvdA politiek café!!

Studio 80 nieuwe debatlocatie
Het vorige seizoen vonden de debatten plaats in sociëteit Caribbean in de Nieuwe Uilenburgerstraat. Na acht jaar in een klein, bruin café in de Pijp te hebben gezeten was Caribbean een heerlijk, ruime locatie, waar iedereen in kon, want boven de grote zaal met het podium was er ook nog een balkon, waarvandaan belangstellenden het debat konden volgen als het beneden helemaal vol was.

Caribbean had één gebrek, namelijk dat het slecht toegankelijk was voor gehandicapten. Uiteindelijk is dat de reden geweest dat we hebben besloten naar een andere locatie om te zien. Dat is Studio 80 geworden, aan de Amstel 80, in hetzelfde rijtje als de Kleine Comedie en tegenover Hotel Eureka aan de overzijde van de Amstel. Studio 80 is kleiner dan Caribbean, maar het is rolstoeltoegankelijk en ligt centraal. Tram 9, 4, 24, 25 en 26 stoppen vlakbij en ook vanaf metrostation Waterlooplein is het niet ver lopen. Bezoekers die met de auto komen kunnen die kwijt in de parkeergarage onder de Stopera, eveneens op loopafstand.

Vanuit Studio 80 werden vroeger radioprogramma’s van de VARA uitgezonden. Het heeft dan ook het intieme karakter van een studio, ofschoon er behoorlijk veel mensen in kunnen. Net als in onze vorige locatie is er een balkon, waarvan mensen, in het geval het erg druk is, gebruik kunnen maken. Er is ook een bar, maar die heeft beperkingen. Er worden alleen koude drankjes geschonken, want de koffie- en theemachine is kapot en reparatie schijnt voorlopig niet op de agenda te staan. Wel heeft het professionele geluidsapparatuur, zodat de debatten ook in het verste hoekje van de zaal gehoord kunnen worden. De zaal zelf heeft twee hoogteniveau´s, waarvan het hoogste zich vlakbij het podium bevindt. Voor mensen in een rolstoel kunnen er planken naar boven worden gelegd, er is voldoende ruimte om het verloop niet te steil te maken.

We gaan naar de 3e donderdag van de maand
Nog ingrijpender dan de verhuizing naar Amstel 80 is de verandering van de datum. Zeker twaalf jaar lang heeft het Politiek Café op de 3e vrijdagavond van de maand gezeten. De afgelopen jaren bleek steeds weer dat we op die avond met erg veel andere bijeenkomsten en debatten binnen de PvdA Amsterdam moesten concurreren. Uiteindelijk heeft ons dat doen besluiten het Politiek Café naar de 3e donderdagavond van de maand te verplaatsen. We hopen uiteraard dat iedereen daar snel aan went. We zullen er in onze maandelijkse berichtgeving, vooral de eerste maanden, extra aandacht aan besteden.