25 juni 2006

Mini ALV presenteert selectiecommissie voor nieuw gewestelijk bestuur.

In de nieuwe ruimte: Club Caribbean presenteerde Onno van de Vlerk de procedure voor de bestuursverkiezing en de selectiecommissie voor een nieuw gewestelijk bestuur.

Onder het motto: Vragen, geen vragen werd in 15 minuten de procedure behandeld, de selectiecommissie geprresenteerd en de actualiteit afgehandeld.

Op de vraag waarom zo’n groot bestuur, is 7 leden niet genoeg: Onno: “In de praktijk blijkt over het geheel genomen slechts 60% van het bestuur inzetbaar te zijn. Je hebt gewoon die mensen hard nodig om het gewest (inmiddels gegroeid naar 5600 leden) te bedienen.”
Zoals je aan de foto kan zien was 60% nog wat aan de ruime kant. Ziekte en andere verhinderingen maakten dat Onno samen met de altijd aanwezige Ali Riza (zie foto) het zittende bestuur in hun eentje moesten vertegenwoordigen.

Op de vraag: Waarom 15% van de leden moeten stemmen om een geldig referendum te krijgen voor de voorzitter: “Statuten”


In de Selectiecommissie voor een nieuw gewestelijk bestuur werden benoemd:

Hennah Buyne (vz), tevens lid van partij presidium, leidde de stemming in Pepsi Stage
Yvette Szepesi, actief lid uit de Rivierenbuurt (ZuiderAmstel, zie foto hiernaast)
Jan Duffhues, Voorzitter JS
Ria Logtenberg, Voormalig Fractieondersteuning, Raadslid, de Baarsjes en op de reserve bank voor de Raad.
Fatima Elatik, wie kent haar niet?
Ian van der Kooye, geen Amsterdams lid, maar wel zeer actief in Amsterdam.


Aan Michiel Mulder geen vragen, we houden het kruit nog even droog voor over 2 weken, wanner Ahmed en Lodewijk de stand van zaken na 100 dagen gaan opmaken in de Plantage.

Daarna snel aan de borrel, waar de talrijke actieve leden het turbulente afgelopen politieke jaar nog eens gezellig de revue lieten passeren. of ook al de eerste nieuwe bestuursleden werden gerecruteerd vertelt het verhaal niet.

Nog even wennen aan de nieuwe locatie voor het politiek café. Gezellig was het in ieder geval wel, met veel hoekjes die normaliter als love seat fungeren schat ik in, maar tijdens verhitte debatten kunnen fungeren als wandelgang of discussie ruimte.