5 maart 2007

'Miljoen huizen duurzaam maken.'

Vrijdag breng ik samen met onze twee kandidaten, Rob Meerhof en Gaatse de Vries, vanuit de IJmond een bezoek aan die regio. Met name stedelijke vernieuwing staat op het programma. we bezoek ook Velsen-Noord, een dorp helemaal ingesloten door industrie en het NZKanaal. We overleggen daar met de dorpsraad en duidelijk is dat we als provinciale onze beloften aan hen als PvdA ook nu steeds meer waarmaken. Met een positief gevoel vetrekken we. We bezoeken nog een aantal locaties waar stedelijke vernieuwing ook in Heemskerk wordt toegepast.

Zaterdag weer een drukke campagnedag. Eerst Haarlem, dan Hilversum waar ik optrek met de lokale kandidaat, Frans Kolk en Mei Li Vos. Het weer valt gelukkig mee en ook nu valt me mee hoe makkelijk de flyer steeds wordt aangenomen. Daarna door naar Alkmaar voor de Roodshow. In een goede sfeer steken we ons kader nog een hart onder de riem voor de laatste dagen. Diederik Samson en ik (namens alle provinciale lijstrekkers!) sluiten een contract met Jacqueline Cramer de minister van ROM om een miljoen huizen volledig duurzaam te maken voor 2020.

Ook bestaande bouw, dus voor Amsterdam zal dat ook volop gaan gelden. Ambitieus, maar dat mag ook wel, want de weg naar duurzaamheid moet ook hier nu wel eens ingeslagen worden.