16 oktober 2009

Meningspeiling AOW van start gegaan

De meningspeiling van de Amsterdamse PvdA over het AOW-plan van het kabinet is donderdag 22 oktober van start gegaan. Tot 1 november kunnen de 5000 leden via internet hun mening geven over het voorstel om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar. Voorzitter van de PvdA Amsterdam, Michiel Geuzinge: "Het is belangrijk dat de leden hun mening kunnen geven over zoiets wezenlijks als de vormgeving van de AOW. Ik roep alle leden om deel te nemen en ben heel benieuwd naar de uitkomsten."

In de meningspeiling zijn alle argumenten voor en tegen verhoging van de AOW-leeftijd op een rij gezet. De leden kunnen aangeven welke argumenten zij het belangrijkst vinden en wat op grond daarvan hun oordeel is over het plan van het kabinet. Leden die meer willen weten over de achtergronden en de voorgeschiedenis kunnen informatie vinden in een speciaal dossier op de website van de hoofdstedelijke PvdA: www.pvdaamsterdam.nl/aow.

Alle leden krijgen een uitnodiging. Dat gebeurt op twee manieren: rechtstreeks via een mail met een gepersonaliseerde link naar de meningspeiling of ze krijgen een brief thuis bezorgd met daarin een unieke code en een wachtwoord om in te loggen.

De uitkomsten van de peiling zullen de basis vormen voor een standpunt van de Amsterdamse PvdA, dat als belangrijk signaal zal worden meegegeven aan het landelijk partijbestuur.

De meningspeiling duurt tot 1 november en dat betekent dat de uitkomsten niet kunnen worden ingebracht bij de Politieke Ledenraad van aanstaande maandag. Het bestuur heeft hier bewust voor gekozen omdat veel leden vanwege de herfstvakantie deze week weg zijn. Die moeten ook de gelegenheid krijgen zich uit te spreken over het plan van het kabinet.

Begin november zal het bestuur van de PvdA Amsterdam de uitkomsten op een ledenbijeenkomst presenteren. Datum en locatie worden binnenkort bekend gemaakt.

Op de website van de PvdA Amsterdam (www.pvdaamsterdam.nl/aow) is nadere informatie te vinden.

Michiel Geuzinge
voorzitter PvdA Amsterdam
[email protected]