12 januari 2011

Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag krijgt dikke 9

Het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag (MOVG) krijgt een 9+ voor de geboden dienstverlening. Dit blijkt uit een klanttevredenheidsmeting onder mensen die in 2009 en 2010 gebruik hebben gemaakt van het Meldpunt. In het kader van de bezuinigingen dreigde het Meldpunt vanaf 2012 te moeten stoppen, maar de PvdAfractie, Hans Weevers, maakte dat, met behulp van GroenLinks en de SP, ongedaan.

De respondenten van het MOVG gaven het cijfer voor het geboden advies, ondersteuning en kennis van zaken. Het Meldpunt helpt huurders die te maken krijgen met wanpraktijken in de huursector. Andere belangrijke organisaties als het gaat om huurdersondersteuning zijn de Wijksteunpunten Wonen, die verspreid over de stad zitten en waar mensen met alle woon- en huurvragen terecht kunnen, en de Huurdersvereniging Amsterdam, die de belangenbehartiging van de Amsterdamse huurders doet.

Het voorstel om het Meldpunt ook na 2011 voort te zetten werd bij de behandeling van de begroting in aangenomen door de gemeenteraad. In het voorstel staat eveneens dat een deel van de bezuinigingen op de Huurdersvereniging Amsterdam ongedaan moet worden gemaakt.