Door op 11 december 2012

Marjolein Moorman nieuwe fractievoorzitter

Marjolein Moorman is de nieuwe fractie- voorzitter van de PvdA Amsterdam. Marjolein zal de functie tot de gemeenteraads- verkiezingen van maart 2014 vervullen. Zij neemt tot die tijd ook het interim-politiek leiderschap van de PvdA Amsterdam op zich. Marjolein kreeg in een meervoudige voordracht in de eerste ronde een meerderheid van de stemmen.

Ze volgt de vorige week teruggetreden Frank de Wolf op als fractievoorzitter en interim-politiek leider.

Marjolein: “Ik ben heel blij en trots met mijn verkiezing. Ik dank de fractie voor het in mij gestelde vertrouwen. Ook dank ik Frank de Wolf voor zijn harde werken als fractie- voorzitter in de afgelopen tweeënhalf jaar. Amsterdam staat de komende anderhalf jaar voor grote uitdagingen, met nieuwe bezuinigingsopdrachten. Ik wil als fractievoorzitter helpen de stad daar op een sociale manier doorheen te leiden.”

Martijn Kool, afdelingsvoorzitter PvdA Amsterdam: “We zijn zeer verheugd met de keuze voor Marjolein Moorman. De afgelopen jaren heeft zij zich bewezen als een sterk raadslid met uitgesproken sociaaldemocratische ideeën voor de stad. Met Marjolein aan het roer van de fractie, een nieuw afdelingsbestuur en Pieter Hilhorst als nieuwe wethouder staat er een stevige PvdA Amsterdam.”

Als raadslid zette Marjolein zich in voor de kwaliteit van het MBO-onderwijs en de aansluiting van MBO-opleidingen op de vraag naar personeel in Amsterdam (de ‘mismatch’) en de verbetering van de luchtkwaliteit op scholen, die leidt tot zieke kinderen en leraren.