2 september 2010

Marcouch neemt afscheid van de raad

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 8 september neemt Ahmed Marcouch afscheid van de gemeenteraad. Naast raadslid is Marcouch sinds 17 juni 2010 ook lid van de Tweede Kamer. De PvdA acht het dubbelmandaat – waarbij iemand in meer dan één volksvertegenwoordigend lichaam zitting neemt – ongewenst.

Als raadslid heeft Marcouch de bestrijding van hate crimes hoog op de politieke agenda gezet. Zo diende Marcouch een actieplan tegen homogeweld en antisemitisme in, waarin hij onder andere voorstelde voortaan lokagenten in te zetten en scholen te toetsen op homovriendelijkheid. Daarnaast deed hij verschillende voorstellen om de inburgering in Amsterdam te verbeteren, zoals inburgeraars zelf hun cursus te laten inkopen met een persoonlijk budget en een rankinglijst op te stellen naar kwaliteit van de cursussen.

Fractievoorzitter Frank de Wolf: ‘Ahmed Marcouch heeft de afgelopen vijf jaar veel betekent voor Amsterdam. Eerst als stadsdeelvoorzitter en later als raadslid wist hij steeds weer aandacht te vragen voor Amsterdamse problemen. We raken een zeer bevlogen politicus kwijt, maar ik ben er van overtuigd dat Ahmed in Den Haag het Amsterdamse geluid zal blijven verkondigen.’