Door op 14 november 2014

Leden PvdA Amsterdam kiezen nieuw bestuur

De leden van PvdA Amsterdam hebben donderdagavond 13 november 2014 een nieuw bestuur gekozen. De voordracht van de selectiecommissie werd in grote meerderheid overgenomen door de leden. Nieuwe voorzitter is Herman Wiersema (36), die eerder voorzitter van de PvdA-afdeling Amsterdam West was. 

Het bestuur bestaat verder uit:
Eline Bosman (32) – secretaris
Adam Sibarani (37) – penningmeester
Jesse Bos (65) – algemeen lid
Ditte Hofmeester (50) – algemeen lid
Jelle Menges (26) – algemeen lid
Hans Aertsen (67)  –algemeen lid
Ester Fabriek (34) – algemeen lid
Michiel Jongewaard (37) – algemeen lid

Het bestuur gaat werken aan aan de verdere ontwikkeling van de vereniging en politieke beweging. De ambities uit de notitie Notitie-werkgroep-Toekomst-2-11‘ van PvdA Amsterdam (de afgelopen maanden besproken met een groep leden) vormen een basis voor de komende periode. De leden volgden voordracht van de sollicitatiecommissie.

„Er is veel energie bij onze leden, sympathisanten en de PvdA-volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad en de bestuurscommissies om te bouwen aan een stad waarin iedereen meetelt en welkom is. De sociaal-democratische waarden zijn voor velen een rotsvaste basis. Er zijn tal van mogelijkheden, in en buiten de politiek, om bij te dragen aan vrijheid, bestaanszekerheid, goed werk, binding en gelijke kansen op ontwikkeling”, zegt Herman Wiersema.

Voorzitter Martijn Kool en de vijf overige vertrekkende bestuursleden (Mariët Hagen, Ellis van der Meulen, Geert Eggink, Luc Holleman en Jort Schuitemaker) namen donderdagavond afscheid. Ze hebben in de afgelopen jaren, in een roerige periode, een grote bijdrage aan de partij geleverd.

In de ledenvergadering werd ook het evaluatierapport over de gemeenteraadsverkiezingen 2014 besproken. Een commissie onder leiding van oud-wethouder Jaap van der Aa onderzocht de periode tot de verkiezingen van 19 maart en deed uiteenlopende aanbevelingen, die in het algemeen door de leden werden omarmd. Het nieuwe bestuur gaat aan de slag met de lessen.