14 december 2009

Kandidaat Mario Hupsel stelt zich voor

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Mario Hupsel: vice – voorzitter van het PvdA-afdelingsbestuur, lid van de politieke ledenraad van de PvdA en plaatsvervangend congresafgevaardigde. In het verleden was ik nauw bij het betrokken bij
het stadsdeel door mijn werk voor een welzijnsstichting als zakelijk leider jongerenwerk en tegelijkertijd belast met het
saneren van jongerenaccommodaties op Ganzenhoef en Kraaiennest. Na afronding van deze klus ben ik dienst getreden van de gemeente Amsterdam als gebiedscoördinator sociaal / fysiek Beheer EG-buurt bij het projectbureau vernieuwing Bijlmermeer. Naast het gebiedsbeheer was ik ook verantwoordelijk voor het ontmantelen van een tweetal Surinaamse ontspanningsaccommodaties op Ganzenhoef. Op uitdrukkelijk verzoek van het dagelijks bestuur van het Stadsdeel. Vandaar mijn betrokkenheid met de “zwarte” onderklasse in het stadsdeel. Momenteel ben ik werkzaam als adviseur diversiteit bij FNV Bondgenoten.

In de toen hectische tijd heb ik mij naast mijn werkzaamheden ook een intermediaire rol vervuld in samenspraak met
de fractievoorzitter van de gemeenteraad Eberhard van der Laan en met de fractievoorzitter van het stadsdeel Wouter Gortzak heb ik mij ingezet om tot een afspiegeling te komen van de politieke samenstelling in Stadsdeel Zuidoost.

Nu wil ik mij gaan inzetten voor de sociale agenda die de leden recentelijk vast hebben gesteld. Met deze sociale agenda kunnen wij inspelen op de aankomende bezuinigingen die opgelegd gaat worden aan het stadsdeel door de gemeente Amsterdam. Structureel moet de gemeente miljoenen gaan bezuinigen de aankomende jaren vanwege de korting door het rijk. Ik wil mij op deze sociale agenda storten om hieraan invulling aan te geven.

Hopelijk steunt u mij in deze bij de Stadsdeelraadsverkiezingen op 3 maart 2010!.

Mario Hupsel