31 mei 2010

Jeugdland wordt opgeknapt

Natuurspeelplaats Jeugdland wordt opnieuw ingericht. Jeugdland wordt aantrekkelijker voor meer kinderen, ook voor kinderen van nul tot zes jaar en kinderen met beperking. Het definitieve ontwerp, waaraan ook jeugdige bezoekers van Jeugdland hebben meegewerkt, is door het bestuur goed gekeurd. Germaine Princen (wethouder PvdA) is blij met het nieuwe ontwerp: "In de stad waar vrije ruimte schaars is, is een grote natuurspeelplaats een uitkomst voor veel kinderen". De werkzaamheden starten in november 2010. Medio 2011 wordt het vernieuwde Jeugdland geopend.

Volgens Germaine Princen (wethouder PvdA) vinden kinderen het heerlijk om in de natuur te spelen. Met dit ontwerp wordt Jeugdland aantrekkelijker voor kinderen van alle leeftijden en voor volwassenen.

Op het terrein naast het clubgebouw komt een natuurlijke kinder- en waterspeelplaats voor kinderen van nul tot zes jaar, die ook geschikt is voor kinderen met een beperking. Daarnaast wordt een avontuurlijke waterspeelplaats voor kinderen van zes tot veertien jaar aangelegd. Wiebelbruggetjes, een natuurbelevingswand, een plek om met keien dammetjes te bouwen, spannende oversteken en een tunnel maken deel uit van het ontwerp. Naast het speelterrein komt een grote moestuin en een speelweide met kabelbaan en nieuwe speeltoestellen. Alles veilig, duurzaam en spannend. Ouders kunnen vanaf een verhoogd terras hun kinderen in de gaten houden; ook kunnen zij zitten aan de picknicktafels die her en der op het terrein staan.