1 mei 2008

Interview met nieuw raadslid Mohamed Mahdi

Ga je Slotervaart missen?
Natuurlijk, ik zit middenin alle gebeurtenissen die zich nu in mijn stadsdeel afspelen en voel me daarbij erg betrokken. Het huidige bestuur (raad & portefeuillehouders) heeft een hoop in gang gezet en ik blijf dat goed volgen. Ik kan de overstap gelukkig met een gerust hart maken, want mijn opvolging is goed geregeld. Bovendien weet ik dat er een erg goed dagelijks bestuur zit. Mischien is missen ook een te groot woord, want ik blijf gewoon bewoner van Slotervaart. Ik woon vlakbij station Lelylaan.

Op welke punten ben je trots, wat hebben jullie de afgelopen jaren bereikt?
Een hoop onderwerpen die niet werden besproken zijn op de agenda gezet. Dit zijn niet alleen leuke en makkelijke onderwerpen, zoals meer aandacht voor onderwijs en betere woningen. Deze raad heeft bijvoorbeeld, gelet op de toekomst, ook betaald parkeren ingevoerd.

Je bent 23 april geïnstalleerd, heb je er zin in en weet je al welke portefeuille je krijgt?
Ja, ik heb er ongeloofelijk veel zin in. Ik vind het een hele eer om onderdeel uit te maken van het stadsbestuur van Amsterdam. Amsterdam is een van de mooiste steden die ik ken en ik voel me ook Amsterdammer.
Ik ga deel uitmaken van het vernieuwde stadsteam. Ik hoop dat we hierin een gedeelte van het werk van mijn voorganger Karina Content kunnen voortzetten. Dat betekent: de stad in en kijken wat er goed gaat én wat er verbeterd kan worden. Vanuit het stadteam wil ik wel contact blijven houden met een van de inhoudelijke commissies en dan met name de commissie waar werk & arbeidsmarkt op de agenda staat. Verder hoop ik dat we de ervaring die de stad heeft opgedaan met de vernieuwing van Zuid-oost kunnen doorsluizen naar Amsterdam Nieuw-west.

Je werkt als adviseur voor Forum. Blijf je dat met het raadswerk combineren?
Jazeker, bij Forum kom ik in gemeentes over de vloer als het gaat om lokaal integratiebeleid. Deze kennis sluit goed aan bij het raadswerk. Ik denk dat het een goede combinatie zal zijn. 1 + 1 is in dit geval 3.

Je hebt nog twee jaar tot de volgende verkiezingen. Waar wil je je voor inzetten; welke speerpunten zie jij voor jezelf weggelegd?
· Werk is de motor van emancipatie.
· Diversiteit is een feit, laten we ervan profiteren!
· Sport terug in de wijk.
· Jongerenbetrokkenheid door middel van sport, werk, politiek.