12 november 2009

Huiswerk, hulp en huisvesting

Gisteren reikte PvdA wethouder Lodewijk Asscher het eerste zogeheten campuscontract uit aan scholiere Anja die succesvol het 3H-programma volgde. Het 3H-programma staat voor huiswerk, hulp en huisvesting. Dit programma is voor leerlingen met problemen, zoals huiselijk geweld of schuldenproblematiek van ouders.

Het 3H-programma is een samenwerkingsverband van het ROC van Amsterdam, woningcorporatie Ymere en jeugdhulpverleningsinstantie Spirit. Zij doen sinds een half jaar een proef met huisvesting en begeleiding voor tien leerlingen met problemen. Het gaat vaak om kinderen die heel gemotiveerd zijn maar door problemen thuis dreigen te stoppen met hun opleiding. Door die leerlingen een eigen plek te bieden wordt onder andere schooluitval voorkomen.

Onderwijswethouder Lodewijk Asscher wil zich de komende tijd hard maken voor het 3Hprogramma, zo verklaarde hij gisteren bij de uitreiking van het campuscontract. ‘Hierdoor redden leerlingen het in het leven en dat verdienen ze ook. Daar komt bij dat je op deze manier voorkomt dat mensen in een uitkering belanden. We hebben een potje van 250 miljoen euro van het Rijk voor dit soort projecten en dat wil ik er graag voor inzetten. Ik bezuinig liever op andere zaken.’