1 september 2009

Hortus VU blijft groen

Daan Sajet en Hetti Willemse stelden schriftelijjke vragen aan wethouder Marijke Vos over de Hortus Botanicus van de VU. De VU ontwikkelt namelijk plannen voor nieuwbouw van de campus in Buitenveldert en de PvdA maakt zich zorgen over de mogelijkheid dat de Hortus zou kunnen verdwijnen.

Uit de beantwoording van de vragen door de wethouder blijkt dat de VU nu een concept masterplan gemaakt heeft waarin de Hortus eventueel op een andere lokatie zou kunnen komen binnen het VU MC terrein. Wel gaat het plan er vanuit dat de Hortus ook in de nieuwe situatie behouden blijft.

De VU heeft aangegeven dat ze proberen in het Masterplan weer ruimte voor groen te ontwikkelen voor de belevingswaarde. Het VU-MC is van plan om de bezoekers­functie van de Hortus te behouden door deze met de gebiedsontwikkeling van het Masterplan te integreren. Het concept Masterplan van de VU-MC gaat uit van een zorgtuin met plantenkas.

De PvdA maakt zich sterk voor een netwerk van ‘kleinschalig groen’ door de hele stad. De zogenaamde postzegelparken. De Hortus van de VU is zo’n kleinschalige groenvoorziening.

In de bijlage vind je de volledige tekst met vragen en antwoorden