30 maart 2009

Hans Gerson kandidaat wethouder Noord/Zuidlijn gemeente Amsterdam

De PvdA gemeenteraadsfractie is verheugd een sterke en ervaren kandidaat voor het wethouderschap van de gemeente Amsterdam te kunnen presenteren. Hans Gerson wordt op woensdag 1 april voorgedragen aan de gemeenteraad.

Fractievoorzitter Manon van der Garde over de kandidatuur van Hans Gerson:

‘Hans Gerson is door zijn achtergrond, zijn grote kennis van de stad en zijn jarenlange ervaring met grote projecten bij uitstek een geschikte kandidaat. Juist ook voor een complexe portefeuille als de Noord/Zuidlijn. Daarbij heb ik er alle vertrouwen in dat hij, mede door zijn ruime ervaring bij de gemeente Amsterdam en met bestuurlijke processen, snel zal zijn ingewerkt.’

Achtergrond
Hans Gerson (1947, planoloog/econoom) begon zijn loopbaan bij de gemeente Amsterdam in 1975 als bestuursassistent en werd vervolgens Hoofd van het bureau Bestuurlijke Planologische Zaken, Hoofd Grondzaken, directeur van het Grondbedrijf en Directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf. Deze laatste functie vervult hij sinds 2000.

Kennis maken
Hierbij nodigt het bestuur van de PvdA Amsterdam de leden van de afdeling uit om op dinsdag 31 maart kennis te komen maken met de kandidaat-wethouder tijdens de bijeenkomst van de PvdA Afdeling Amsterdam die dan plaats vindt. Die bijeenkomst is in HTIB aan het 1e Weteringplantsoen 2c en begint om 20 uur.