23 augustus 2010

Grootste groene dak Amsterdam

Dinsdag 24 augustus om 18.00 uur opent de Amsterdamse wethouder Freek Ossel (Openbare Ruimte en Groen) het grootste groene dakenproject van Amsterdam. Morgen plant hij samen met een Bewonersvereniging de laatste sedumplantjes. Dit project bevindt zich aan de Nieuwe Amstelstraat, naast de Stopera.

Het groene dak is de afgelopen maanden aangelegd op complex de Halve Wereld van woningcorporatie Ymere. Een complex met in totaal 118 woningen. De bewoners gaan de groene daken zelf onderhouden. Onlangs werd de American Book Center in de Amsterdamse binnenstad al voorzien van een groen dak. Zie item over aanleg op Amsterdam Inc: http://www.amsterdaminc.tv/2010/04/23/van-de-alpen-naar-de-daken.

In februari 2008 dienden de fracties van GroenLinks en de PvdA een voorstel in om de aanleg van groenen daken in Amsterdam te stimuleren. Dit voorstel zorgde ervoor dat het makkelijker werd voor bewoners en bedrijven om een groen dak aan te leggen.

Zowel de gemeente Amsterdam als het stadsdeel Centrum stimuleren de aanleg van groene daken in de binnenstad met subsidieregelingen en vereenvoudiging van regelgeving. Meer informatie over groene daken in Amsterdam is te vinden op http://www.groenedaken.amsterdam.nl.