3 december 2006

Goed idee: Jongerenfonds !

De PvdA wil extra investeren in jongeren. Jongeren willen zelf graag betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun stad en hun buurt, ze moeten zelf mee kunnen beslissen. Veel jongeren hebben vaak goede ideeen. Maar om een goed idee tot uitvoering te brengen is lastiger, er zijn ingewikkelde procedures en dit kost veel tijd.

Daarom kiest de PvdA voor een jongerenfonds. Goede ideeen van jongeren kunnen hieruit gefinancierd worden. Alle jongeren uit de buurt tussen 10 en 20 jaar kunnen voorstellen indienen die ten goede komen aan een grote groep jongeren uit de buurt. Een plan mag maximaal 2.000 euro kosten en moet aan de onderstaande voorwaarden voldoen:
– de leeftijd van de aanvragers is tussen de 10 en 20 jaar
– de activiteiten die uit de aanvraag voortvloeien, zijn gericht op en komen ten goede aan kinderen en jongeren uit Oost-Watergraafsmeer in de leeftijd van 10 tot 20 jaar;
– de ideeen zijn van de aanvragers zelf en worden voor het grootste gedeelte door hen zelf uitgevoerd;
– de activiteit mag niet structureel zijn, dat wil zeggen dat terugkerende activiteiten slechts een keer in aanmerking kunnen komen voor subsidie uit het jongerenfonds.

Door middel van het jongerenfonds wil de PvdA de politiek bij de jongeren betrekken en de jongeren bij de politiek. Daarom prestenteren jongeren het plan in de stadsdeelraad en neemt de stadsdeelraad een besluit. Jongerenparticipatie wordt daardoor iets van en voor jongeren.

Maar de PvdA doet meer. De PvdA heeft naast het amendement over het Jongerenfonds nog drie amendementen ingediend om extra te investeren in jongeren.

De amendementen op een rij:
1. Goed idee: Jongerenfonds !
2. Jongeren !
3. Jong in de van der Kunbuurt
4. Sport in beweging