2 april 2008

Gast van de Raad

Heeft u altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van de Amsterdamse politiek? Dan is dit uw kans. De PvdA wil de kloof tussen politiek en inwoners verkleinen. Om hieraan een steentje bij te dragen, nodigt de fractie Amsterdammers uit om bij een raadsvergadering aanwezig te zijn.

De raadsvergaderingen vinden plaats in de raadzaal in het Stadhuis. Enige dagen voorafgaand aan de vergadering ontvangt u de agenda en bijbehorende stukken. Voordat de raadsvergadering aanvangt wordt u persoonlijk welkom geheten door twee PvdA raadsleden uit het stadsteam en uitgebreid geïnformeerd over het bestuur van de gemeente. Zij vertellen hoe het er in de gemeenteraad aan toegaat, en wat de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn. Uiteraard kunt u hen ook al uw vragen stellen. U volgt de vergadering vanaf de publieke tribune.

De gemeenteraad komt één keer per drie weken bijeen, op woensdag vanaf 13:00 uur. De gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk. U kunt de vergaderingen ook integraal volgen via deze link. Ook is op deze site meer informatie te vinden over onder andere de samenstelling van de gemeenteraad en de commissievergaderingen.

Wilt u ook een keer gast zijn? Dan kunt u zich als belangstellende aanmelden bij het fractiebureau, e-mail: [email protected] of 020-552 34 77.

U kunt natuurlijk ook gewoon een keer langskomen op een spreekuur (Klik hier voor meer informatie), ons schrijven (klik hier), of bellen: 020 – 5523477. De PvdA raadsleden staan u graag te woord!

Gemeenteraadsvergaderingen in 2008: 25 en 26 juni, 20 augustus, 10 september, 1 oktober, 29 en 30 oktober, 19 november en 17 en 18 december.