14 april 2008

Freek Ossel kandidaat voor wethouderschap

De PvdA gemeenteraadsfractie is verheugd een sterke en bevlogen kandidaat voor het wethouderschap van de gemeente Amsterdam te kunnen presenteren. Freek Ossel wordt op woensdag 23 april voorgedragen aan de gemeenteraad.

Fractievoorzitter Manon van der Garde over de kandidatuur van Freek Ossel:
‘Het is een bevlogen en deskundig kandidaat met een duidelijke visie op onderwerpen als werk en armoedebestrijding. Daarnaast heeft hij grote kennis van de stad. Freek Ossel is zeer ervaren, kan inhoudelijk op een breed terrein uit de voeten, heeft visie en ideeën, weet hoe bestuurlijke en ambtelijke processen lopen en kan concrete resultaten boeken.’

Achtergrond
Freek Ossel (1954, bestuurssocioloog) begon zijn loopbaan bij de gemeente Amsterdam in 1979 als bestuursassistent en werd vervolgens zakelijk projectcoördinator voor de organisatieopbouw en directeur van de theaterorganisatie van Het Muziektheater in Amsterdam. In 1990 maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven. Tot 1996 werkte hij als seniorconsultant en interim-manager bij adviesbureau Berenschot. Het accent lag daarbij op adviesvraagstukken in de non-profit sfeer, waaronder lokale overheden en enkele ministeries. Hij was mede verantwoordelijk voor de uitbouw van de culturele adviessector van Berenschot. In deze periode rondde hij tevens de postacademiale opleiding master of managementconsultancy af. Daarna was hij 4 jaar stadsdeelsecretaris/directeur van stadsdeel Zuidoost. Naast de reguliere secretaris- en managementtaken (500 medewerkers) was hij ambtelijk eindverantwoordelijke voor de fysieke en sociaal economische vernieuwing en de vernieuwing van het beheer.

Vanaf 2000 was hij als sectordirecteur maatschappelijk economische en culturele ontwikkeling (MEC) van de gemeente ambtelijk verantwoordelijk voor onder meer diversiteit, werkgelegenheid, grote stedenbeleid en de gemeentelijke culturele instellingen.

Begin 2003 startte hij Ossel Advies; een zelfstandige adviespraktijk voor strategische advisering en coaching voor leidinggevenden. Speerpunten: werkgelegenheid, maatschappelijke dienstverlening, diversiteit, media & cultuur. Hij schreef diverse artikelen over uiteenlopende onderwerpen als organisatievernieuwing, grote steden beleid, ruimtelijke ontwikkeling & cultuur.