13 oktober 2006

Freddy Weima, kandidaat-lijsttrekker provinciale staten

Beste partijgenoten,

Even voorstellen: mijn naam is Freddy Weima, 34 jaar en ik woon in de Indische Buurt. Ik wil graag jullie lijsttrekker zijn bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van maart volgend jaar.

Nu zullen velen van jullie denken: Statenverkiezingen? Provincie? En inderdaad, op dit moment moeten we ons vooral heel sterk maken voor de Kamerverkiezingen van 22 november! De campagne voor de Statenverkiezingen is pas over een aantal maanden, maar het toeval wil dat de lijsttrekker daarvoor juist nu wordt gekozen.

Natuurlijk is voor de meeste Amsterdammers de gemeente of de deelraad dichter bij huis. Toch is het ook belangrijk dat de PvdA sterk is in Noord-Holland. Een sterke PvdA in de provincie betekent:
– meer en beter openbaar vervoer;
– betere recreatiegebieden en fietspaden rond de stad;
– gezamenlijk optrekken met de Amsterdamse wethouders om de Europese top-5 te bereiken;
– een sterke PvdA in de Eerste Kamer.

Sinds 2000 ben ik PvdA-lid van de Provinciale Staten, onder meer als woordvoerder Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening. Op dit moment ben ik voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie. Ik ben zeer gemotiveerd om de PvdA opnieuw een stevige positie te geven in de Noord-Hollandse politiek. Daarom ben ik kandidaat voor het lijsttrekkerschap.

Met een goed programma en een goed team wil ik onze partij weer laten deelnemen aan Gedeputeerde Staten. Momenteel zitten we in de oppositie. De afgelopen periode is er te weinig aandacht geweest voor onderwijs en arbeidsmarkt, te weinig geïnvesteerd in het daadwerkelijk verbeteren van het openbaar vervoer en onvoldoende geknokt om ook ouderen en jongeren aan goede huisvesting te helpen. Ook laat de samenwerking tussen Amsterdam en provincie te wensen over.

De PvdA moet dus weer terug in het Noord-Hollandse college! Maar wel een nieuwe PvdA, ook in Noord-Holland: een PvdA die open staat voor de wensen en ideeën van de kiezers. En een diverse PvdA: oud en jong, man en vrouw, zwart en wit. Wat dat betreft hebben we een wereld te winnen. De Noord-Hollandse PvdA heeft de 21ste eeuw nog niet helemaal bereikt, en dat moet nu maar eens gebeuren.

Vele bekende Amsterdamse partijgenoten, zoals Tjeerd Herrema, Manon van der Garde en Fatima Elatik, zullen op mij stemmen. Andere namen kun je vinden op www.stemfreddy.pvda.nl. Op deze website licht ik mijn kandidatuur verder toe. Mailen of bellen kan ook: [email protected], 020-4634667. De verkiezingen vinden plaats van 21 tot 29 oktober. Ga vooral stemmen!

Met vriendelijke groet,

Freddy Weima