24 augustus 2009

Fractievoorzitter van de VVD Bob Plantinga scoort in eigen doel.

Fractievoorzitter van de VVD Bob Plantinga scoort in eigen doel.

Graag wil ik reageren op het artikel van de VVD, dat ze klaar is voor de verkiezingsstrijd. Het begint weer voelbaar te worden, dat de partijen zich weer klaar gaan maken voor de volgende verkiezingen.

Op zich niks mis mee en ik heb dan ook met belangstelling gelezen welke plannen de VVD heeft voor Noord. De afgelopen drie jaar hebben wij namelijk weinig gehoord van de VVD. Geen enkel initiatief, geen enkel nieuw idee, wat ze voor de bewoners van Noord belangrijk vinden. De VVD heeft het beleid van dit dagelijks bestuur de afgelopen drie jaar volop gesteund. De voltallige fractie heeft geen enkel uitvoerings­besluit van het huidige bestuur ter discussie gesteld.

Allereerst het parkeerbeleid. Tot mijn grote verbazing lees ik dat de VVD tegen betaald parkeren is bij het winkelcentrum. In de vorige bestuursperiode heeft de heer Plantinga als lid van het dagelijks bestuur aan de wieg gestaan van dit nieuwe parkeerbeleid. Het bestuur waarvan hij deel uitmaakte heeft het betaald parkeren voorbereid en door de stadsdeelraad geloodst. En de voltallige fractie van de VVD heeft voor dit betaald parkeren gestemd! Dan vind ik het verbijsterend, dat de heer Plantinga met droge ogen durft te beweren nu tegen betaald parkeren te zijn.

Ik realiseer me dat het voor automobilisten niet leuk is als er een slagboom staat om te kunnen parkeren bij het winkelcentrum. Toen ik afgelopen zaterdag ging kijken zag ik tot mijn ontsteltenis rijen auto’s voor een slagboom wachten. De PvdA vindt dat dit anders moet. In de stad kun je ook op elke hoek een kaartje kopen zonder voor een slagboom te moeten wachten. De PvdA zal vragen stellen aan de verantwoordelijke wethouder, want dit moet snel makkelijker. Met zo’n slagboom stoot je mensen af die op hun vrije zaterdag lekker willen gaan winkelen.

Wat wel belangrijk is om te vermelden, is dat we er hard voor hebben geknokt om het tarief zo laag mogelijk te houden. En dat is gelukt, want 90 eurocent per uur is het laagst van de hele stad! Zoals u ziet wordt het hele centrumgebied Amsterdam Noord enorm opgeknapt. Er komen nieuwe winkels die het winkelcentrum extra aantrekkelijk maken. En er komen parkeergarages onder het winkel­centrum, zodat de buurten niet volstromen met geparkeerde auto’s.

Dan de sport. Bob Plantinga draagt de sport een warm hart toe. Dan verbaast het me dat ik de afgelopen drie jaar geen enkel voorstel van de VVD heb gezien op sportgebied. Kan de VVD alleen maar mopperen, of kunnen ze ook tot daden komen? Ik heb de VVD al eerder uitgedaagd om met voorstellen te komen, want uiteindelijk moeten we met elkaar een beter Noord maken. De PvdA vindt het belangrijk dat kinderen dichtbij huis sporten en dat moet je dan ook stimuleren. Daar heeft de PvdA zich dan ook de afgelopen jaren hard voor ingezet. Maar als je van sport houdt, moet je het spel eerlijk spelen en geen mooie praatjes verkopen omdat de verkiezingen eraan komen. Politiek bedrijven betekent elke dag keihard werken en niet alleen mooie beloftes doen in verkiezingstijd. Want dan loop je de kans in eigen doel te schieten….

Coby van Berkum
Fractievoorzitter PvdA Stadsdeel Noord.