Door op 21 februari 2014

Emre Ünver: Vechten voor eerlijke kansen voor iedere Amsterdammer

“Amsterdam is de stad die wat er ook gebeurt zijn hoofd koel en zijn hart warm houdt. Of het nu om de verstikkende werkloosheid gaat, om uitsluiting om hoe je geboren bent. In Amsterdam weet iedereen dat het gezond verstand en compassie altijd samen gaan.”

Emre Ünver staat op plek nummer 7 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Emre is sinds 2006 lid van de gemeenteraad van Amsterdam en vice-fractievoorzitter. Emre is woordvoerder Algemene Zaken (Veiligheid) en lid van het presidium.


1. Wat maakt Amsterdam voor jou zo bijzonder?

Heel simpel, Amsterdam is dé stad die wat er ook gebeurt zijn hoofd koel en zijn hart warm houdt. Of het nu gaat om armoede of discriminatie, in Amsterdam weet je dat het gezonde verstand en compassie altijd samen gaan.

 

2. Waarom wil je graag voor de PvdA de raad in?

Het is voor mij de partij die grote idealen heeft en deze tot praktische veranderingen voor Amsterdammers realiseert. De PvdA is nooit bang om verantwoordelijkheid te dragen. Dromen is goed, maar doen is beter.

 

3. Wat is voor jouw hét thema tijdens de verkiezingen 2014?
De komende verkiezingen gaan over studenten die na jaren hard studeren nu gewoon aan de kant dreigen te komen staan. Over Amsterdammers die vanwege hun achternaam of hun postcodegebied uitgesloten worden van een baan. Over Amsterdammers die niet ver van hun pensioen zitten, hun baan net hebben verloren en nu nergens meer aan de bak komen.

De komende verkiezingen gaan over één ding en dat is hoe cliché ook, vechten voor eerlijke kansen voor iedere Amsterdammer.

 

4. Waarom moet de PvdA zo groot mogelijk worden?
Omdat Amsterdam de komende tijd meer dan ooit het hoofd koel en het hart warm moet houden. Daarvoor is een zo’n groot mogelijke PvdA noodzakelijk.

 

5. Op welk resultaat van de PvdA ben je trots?

Laatst heb ik mijn eerste speech voor de PvdA in 2005 teruggelezen. Daar had ik het over ouderen, die vanwege armoede zo vastzitten in een sociaal isolement dat ze steeds minder in contact komen met andere Amsterdammers. Ik wilde daar iets aan veranderen. Vorig jaar is het mij gelukt om het mogelijk te maken dat Amsterdammers van 65 jaar of ouder in een moeilijke financiële situatie gratis met de tram, metro en bus mogen reizen. Daar ben ik ongelofelijk trots op!

 

6. Wat moeten Amsterdammers over jou weten?

Ik ben een fervent kijker van The Game of Thrones, een serie die mij doet denken aan het complexe krachtenveld in de Amsterdamse gemeenteraad.