2 juni 2006

Eervolle onderscheiding voor Jesse Bos

Gisteren is aan Jesse Bos, raadslid van de PvdA, de eervolle en landelijke "Maryška Jansen-Schwarz onderscheiding" uitgereikt. Jesse, coördinator van Eigen Kracht, kreeg de onderscheiding omdat haar functioneren wordt gezien als "goed voorbeeld van het gebruik van eigen kracht door familie of individuen waardoor burgers de regie over hun leven in eigen hand weten te houden."

Bos zelf is verrast. “Het is een organisatie met veel goede mensen. En zolang zit ik er nog niet.” Wel erkent ze dat ze meer deed dan haar taakomschrijving voorschrijft. “Ik heb meegedacht hoe de organisatie versterkt kan worden en heb diverse mensen, waaronder allochtone coördinatoren, aangebracht.”

Eigen Kracht kijkt anders tegen sociale problemen aan dan gebruikelijk. Ze kijken vanuit de familie waar de problemen zitten en niet vanuit de instituties. Bos: “Families waar problemen zijn krijgen zelf meer verantwoordelijkheid. In plaats van dat ze het gevoel hebben dat allerlei organisaties over hen beslissen, nemen ze zelf het heft in handen. Deze methode werpt zijn vruchten af en verdient meer aandacht.”

Voor meer informatie over Eigen Kracht, zie de website: http://www.eigen-kracht.nl

Jesse Bos is raadslid voor de PvdA sinds maart dit jaar. Zij voert het woord over Zorg (waaronder de WMO), Milieu en Personeel en Organisatie.


Voor meer informatie
Jesse Bos – 06-11167632
Eigen Kracht Centrale
Telefoon: 038 – 422 25 26