9 september 2009

Draagvlak plannen Tugelaweg belangrijk

De PvdA ontving de afgelopen periode een aantal signalen van bewoners van de Tugelawegblokken in Amsterdam Oost. Bewoners maken zich zorgen over de plannen. Er is onzekerheid over het sociaal plan en of bewoners na renovatie of sloop nog kunnen terugkeren naar de woning. De PvdA heeft hierover vragen gesteld aan de portefeuillehouder. De volgende afspraken zijn gemaakt.
1. Voor de renovatieblokken wordt opnieuw draagvlakonderzoek uitgevoerd. Het stadsdeel voert de regie en maakt hierover afspraken met de corporatie.
2. Voor de sloopblokken wordt onderzocht op welke grond de corporatie de blokken wil slopen en of een draagvlakonderzoek onder de bewoners noodzakelijk is.
3. Er wordt een sociaal plan voor bewoners opgesteld. Dit sociaal plan is gereed voordat het draagvlakonderzoek wordt uitgevoerd, zodat bewoners dit sociaal plan mee kunnen wegen bij hun mening over de plannen.

De PvdA houdt de vinger aan de pols bij de ontwikkelingen. Voor de PvdA is voldoende draagvlak onder de bewoners belangrijk. Wij houden de komende tijd nauw contact met de bewoners en bewonerscommissie Tugelaweg.