13 februari 2009

Canvasactie in Geuzenveld-Slotermeer

Beste mensen,

Zaterdag 31 januari heeft PvdA canvasactie gevoerd in Geuzenveld-Slotermeer. Daniel Sajet, Hetti Willemse, Myriam Bergervoet, Michiel Mulder en Mohammed Mahdi (centrale raadsleden), Saliha en Wasilis van de fractie PvdA Geuzenveld-Slotermeer, Illy (voorzitter) en Naziha van het bestuur PvdA Geuzenveld-Slotermeer, Willy en Nana van Jonge Socialisten en ik waren in de weer om te luisteren naar de klachten en opmerkingen van de inwoners van onze wijk. Deze reacties werden verzameld en met de leden van de centrale raad meegenomen.
Ook werden die dag heel veel rozen, bloemenzaad en nog veel meer hebbedingetjes uitgedeeld.

Hierbij wil ik mijn ervaringen van de canvasactie met jullie delen. Ik ging met raadslid Hetti Willemse en mijn dochter op stap.
Wat we van de bewoners hoorden zijn o.a.:

• Veel zwerfvuil.

• Als er een probleem is op straat (van vuil gooien op straat tot bedreiging van winkeliers door klanten) en de buurtcoaches/wijkagenten ( i.i.g. met lichtgevende jacks) hierop aangesproken worden, doen ze er niks aan en lopen ze gewoon door.

• Segregatie groot probleem in het stadsdeel.

• Steeds meer buitenlanders in het stadsdeel. Autochtonen gaan weg of willen weggaan zodra ze de kans krijgen.

• Veel junks in de huurwoningen. Geen controle van de woningbouw. Veel jonge kinderen halen drugs bij deze junks.

• Veel kinderen van 8 jaar ’s avonds laat nog op straat.

• Jeugdzorg niet efficiënt bij melding kindermishadeling (in hoeverre kan stadsdeel daar ingrijpen?)

• IVIO (inburgeringstraject) zeer slecht georganiseerd. Een Marokaanse dame had meerdere malen gebeld en langsgeweest met de vraag wanneer ze kan beginnen maar werd steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Of ze moest gewoon naar huis gaan en wachten op een brief. Nu is ze eindelijk begonnen maar elke keer is er een probleem met het lokaal. Soms is er geen lokaal of een lokaal waar geen (of onvoldoende) tafels en stoelen zijn. Ook zijn de lokalen en keuken zeer vuil.

Deze reacties zijn ook doorgegeven aan onze fractie. Onze fractieleden nemen deze opmerkingen/klachten zeer serieus en beloven alles te doen wat in hun macht ligt.

Met vriendelijke groet,

Süreyya Gök
Secretaris PvdA Geuzenveld-Slotermeer