8 september 2011

Biografieën kandidaat bestuursleden, verkiezingen ALV 28 september

Barend Wind, kandidaat voor de functie van: Secretaris

We moeten vechten tegen ieder politiek, cultureel of economisch systeem dat mensen dwingt een bepaalde plaats in de samenleving in te nemen. Rechtvaardigheid wordt als beleidsdoel te weinig gehoord, terwijl een eerlijke verdeling van levenskansen en welzijn essentieel is. De stadsdeel-politiek is zo interessant omdat de leefwereld de kern van het sociaaldemocratische gedachtegoed is.

Als masterstudent Sociologie en Sociale Geografie ben ik een van de jonge honden in het bestuur. Ik vind het belangrijk dat de afdeling zich de komende periode meer op de interne organisatie richt. Zo kunnen we onze ‘rooie familie’ op een inspirerende manier meer kleur geven. Als kandidaat-bestuurslid, neem ik me voor om me in te willen zetten om zowel actieve als slapende leden te betrekken bij onze vereniging.

Ik wil dat deze afdeling het middelpunt wordt voor inwoners met ideeën. Ideeën om bij te dragen aan een betere en rechtvaardigere leefomgeving. Hiervoor hebben we leden in de buurt nodig die fungeren als aanspreekpunt, als katalysator voor buurtorganisaties en als brug naar de politiek, zeker nu de stadsdeel-politiek dreigt te verdwijnen. Alleen zo kunnen we het PvdA-verhaal vertellen aan iedereen, van bijstands-moeder tot bankdirecteur. Ik wil bijdragen aan een versterking van het partijkader op het laagste schaalniveau. In de functie van secretaris hoop ik door middel van goede communicatie aanjager te zijn van zulke initiatieven.

Niels van der Meulen, kandidaat voor de functie van: Penningmeester

Wie ben ik? Ik ben Niels van der Meulen, 30 jaar. Ik heb in Amsterdam Politicologie gestudeerd en woon ruim 10 jaar in de stad. Sinds twee jaar woon ik met veel plezier op het terrein van de Oranje Nassaukazerne. Ik werk bij de politie Kennemerland op een financiële afdeling. Zodoende vind ik het interessant voor het bestuur de financiën op orde te houden. In mijn vrije tijd geniet ik erg van fietsen en hardlopen. Vooral met fietsen ben je snel in de mooie groene omgeving van Amsterdam.

Waarom ben ik kandidaat? Ik ben in veel onderwerpen geïnteresseerd. Ik vind het leuk om samen met anderen over politiek te spreken en mensen aan het denken te zetten. Ik vind de waarden van de PvdA zoals solidariteit, kansen voor iedereen en emancipatie belangrijk in het leven. Ik wil graag op lokaal niveau de eigen partij kritisch volgen, elkaar scherp houden en zie graag dat de partij op landelijk niveau een alternatief geluid laat horen.

Wat wil ik de komende tijd doen? Ik wil de komende twee jaar samen met de leden, het bestuur, de fractie en anderen zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor de Partij van de Arbeid. Concreet: Ik wil in aansluiting op het ‘van waarde’ programma van de Wiardi Beckman Stichting de lokale afdeling over deze waarden laten nadenken in de eigen buurt. Dit ga ik doen door bijeenkomsten met een film, een debat, een fotowedstrijd in het teken van een van deze waarden te zetten en dit te koppelen aan problematiek of kansen die in de Amsterdamse binnenstad spelen.

Jorg Bruinsma, kandidaat voor de functie van: Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Jorg. Ik ben nu ongeveer drie jaar lid van de PvdA en tot voor kort een zogenaamd “slapend” lid. Ik wil mij nu echter actiever inzetten voor de partij en haar grondbeginselen. De huidige Haagseconstellatie noopt mij daartoe.

Alhoewel ik ook veel in het buitenland heb gewoond en gewerkt, volgde ik toch de ontwikkelingen in Nederland en Amsterdam in het bijzonder. Ik ben lang werkzaam geweest in het internationale toerisme en onderwijs en ben nu deels actief in het Amsterdamse onderwijs. Ik maak mij met name zorgen over de culturele kaalslag en de bezuinigingen op het onderwijs. Als geboren en grotendeels getogen bewoner van ons stadsdeel, vrees ik ook voor de toekomst van onze binnenstad als internationaal cultureel en pluriform centrum van tolerantie, expressie en kennis.

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van PvdA Amsterdam Centrum, door een actieve benadering van leden, het organiseren van politieke thema-avonden, openbare discussies en individuele politieke spreekuurtjes. Hierdoor hoop ik andere leden meer te betrekken bij de koers en de ontwikkeling van de afdeling. Het komt de stad en de sociaal-democratie alleen maar ten goede. En bovendien vind ik dat het hoort.
Verder wil ik mij met name richten op toekomstige campagne-activiteiten en het ondersteunen van de overige bestuursleden bij de diverse werkzaamheden om van de PvdA-Amsterdam Centrum ook een sterk politiek centrum te maken.