8 september 2009

Bill, waar blijf je?

Begin augustus nodigde PvdA raadslid Michiel Mulder de Amerikaanse televisiepresentator Bill O’Reilly uit de stad te bezoeken. Mulder deed dit na een aantal ongefundeerde uitspraken van O’Reilly over de stad. Zo noemde hij Amsterdam onder meer een ‘moreel rampgebied.’ Ondanks herhaalde verzoeken via email en een aangetekende brief heeft O’Reilly nog altijd niet gereageerd.

Mulder: ‘Ik vind het jammer dat O’Reilly nog altijd niet heeft gereageerd op onze uitnodiging. Hij is zelf vaak geirriteerd als beoogde gasten voor zijn talkshow verstek laten gaan. Ik hoop daarom nog steeds dat hij in zal gaan op onze uitnodiging, zodat hij met eigen ogen kan zien dat veel van wat hij over Amsterdam denkt te weten niet klopt.’

De PvdA kwam in het geweer tegen uitspraken van O’Reilly nadat hij Amsterdam een soort ‘ Disneyland voor criminelen en drugsverslaafden’ had genoemd. Ook zei hij dat de stad ‘de controle volledig kwijt is en dat de stad in handen is van verslaafden en criminelen.’

Vorige week verscheen een tweede YouTube filmpje van Elian Wils en Robbert Nieuwenhuijs online. Zij reageren daarmee op O’Reilly die hun eerste filmpje een ‘schattig promotiefilmpje’ noemde. Dat er in Nederland minder jongeren drugs gebruiken en minder drugsgerelateerde doden vallen, lag volgens O’Reilly aan een andere toepassing van statistieken.

Uit statistieken blijkt dat de drugsoverlast in Amsterdam met een derde is afgenomen de afgelopen vier jaar. Sinds 2003 is de objectieve veiligheid verbeterd met 10 procent en het veiligheidsgevoel zelfs met een kwart.

Bezoek ook www.billvisitus.nl