19 augustus 2009

Bill Visit Us, part deux

Het Journaal op 3 besteedde gisteren aandacht aan het initiatief van PvdA raadslid Michiel Mulder om de Amerikaanse televisiepresentator Bill O’Reilly uit te nodigen om naar Amsterdam te komen. Mulder nodigt de televisiemaker uit om te laten zien dat Amsterdam geen ‘beerput van corruptie, prostitutie en misdaad’ is zoals O’Reilly onlangs stelde in zijn tv-programma. Een nieuwsbericht.

Mulder heeft grote moeite met het beeld dat O’Reilly schetst van Amsterdam. ‘Het is onjuist en staat ver van de werkelijkheid. Amsterdam is geen Disneyland voor criminelen en drugsverslaafden. Daarom heb ik O’Reilly op 13 augustus een uitnodiging gestuurd. Ik wil hem laten zien dat het vrijzinnige karakter van Amsterdam, liberaal op het gebied van softdrugs en seks, goed samengaat met het effectief bestrijden van criminaliteit. een vrijzinnige stad waar de PvdA trots op is’

Uit de Kerncijfers Amsterdam van Stadstat blijkt dat drugsoverlast de afgelopen jaren is afgenomen en ook de objectieve en subjectieve veiligheid blijkt sterk verbeterd.

O’Reilly heeft nog niet gereageerd op de uitnodiging van het PvdA raadslid. Mulder zal daarom vrijdag om 12:00 uur de uitnodiging aangetekend versturen naar het hoofdkantoor van Fox News. ‘De Fox nieuwszender zegt op een eerlijke en onbevooroordeelde manier nieuws te maken. O’Reilly wordt zelfs regelmatig boos als gasten niet in zijn show willen verschijnen. Ik zou het daarom jammer vinden als Fox News of O’Reilly niet zouden reageren op onze uitnodiging.’

Tijdens de uitzending van Journaal op 3 kondigden filmmakers Elian Wils en Robbert Nieuwenhuijs aan nog deze week te komen met een nieuwe YouTube film. Ook zij hebben er grote moeite mee dat O’Reilly de stad Amsterdam maar blijft zwartmaken. Hun eerste YouTube filmpje werd door ruim 300.000 mensen bekeken.

Zie ook www.billvisitus.nl