4 november 2008

Bereken uw recht

Al tijdens de commissievergadering van 31 januari 2008 attendeerde woordvoerder Werk en Inkomen Emre Ünver de wethouder op de website Bereken uw recht. Verschillende gemeenten hadden een dergelijke site ontwikkeld die op een gemakkelijke manier duidelijk maakt of betrokkene in aanmerking komt voor aanvullende, gemeentelijke voorzieningen.

Met dit programma kan men zelf uitrekenen of er gemeentelijke regelingen of vergoedingen zijn waar men recht op heeft. Het gaat hierbij om regelingen als de Stadspas, Scholierenvergoeding, regeling chronisch zieken en de ziektekostenvergoeding. Uit onderzoek blijkt, dat veel mensen niet weten waar ze allemaal recht op hebben. Dat is voor het Nibud en Stimulansz reden geweest om deze site te ontwikkelen.

Emre Ünver is blij met de nieuwe website. ‘Deze nieuwe website is een goed middel voor Amsterdammers om erachter te komen op welke aanvullende voorzieningen zij recht hebben. Wij hopen dat dit zal bijdragen aan het verder verbeteren van het bereik van onze armoedevoorzieningen.’

Voor de website Bereken uw recht, klik hier.