28 september 2007

Baby’s en hun ouders welkom heten in de stad

Het gemeentebestuur heeft eindelijk mijn motie ‘ Geboortegeschenk voor alle nieuwe Amsterdammers’ uitgevoerd en vanochtend was de feestelijke uitreiking op het stadsdeelkantoor in Zuidoost. Burgemeester Cohen heeft het cadeautje – een rode babycape met ‘Iamsterdam’ erop en een gesigneeerde welkomstkaart – aan de trotse papa uitgereikt. Mama wilde er samen met haar pasgeboren dochtertje ook bij zijn, maar dat mocht niet van vroedvrouw.

Vanaf maandag 1 oktober 2007 wordt in alle stadsdelen het geboortegeschenk uitgereikt bij de geboorteaangifte.

Ik had een speech voorbereid – waarom deze motie – maar die is door tijdgebrek niet uitgesproken. Maar hij is nog wel te lezen, zie hier. Hieronder de tekst op het kaartje, geschreven door Job Cohen.

Beste ouder,
de stad heeft er een nieuwe Amsterdammer bij!
Hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van uw kind. En uw kind wil ik met dit geboortegeschenk welkom heten in onze stad. Amsterdam is een levendige, eigenzinnige en kleurrijke stad. Ik hoop dat uw kind zich hier thuis gaat voelen en een trotse Amsterdammer wordt. En woon je elders, je leven lang blijf je een ‘geboren Amsterdammer’ . Het stadsbestuur van Amsterdam wil uw kind een goede toekomst bieden. Wij vinden het belangrijk dat uw kind gezond opgroeit en gebruikmaakt van de mogelijkheden die de stad biedt. Met vriendjes spelen, actief meedoet op school, sport, danst of muziek maakt.

Daar willen we samen met u voor zorgen. Ik wens u en uw kind een mooi toekomst.

Job Cohen,
Burgemeester van Amsterdam

  • Klik hier voor de toespraak van Sabina Gazic