5 maart 2007

Amsterdammers op de lijst: Songül Akkaya

Songül Akkaya staat op nummer 4 van de kandidatenlijst voor de Staten van de Provincie Noord-Holland. Songül is statenlid sinds 2003. Ze is werkzaam bij stadsdeel Zeeburg als projectleider Jeugd en Veiligheid. Songül is actief en ze is toegankelijk. Tot voor kort was ze bestuurslid van het bestuur van de PvdA afdeling Amsterdam. Een echte volksvertegenwoordiger. Ze wordt wel gezien als het sociale gezicht van Noord-Holland. Ze heeft veel contact met maatschappelijke instellingen, vooral op het gebied van de jeugdzorg.

Hoe ben je politiek actief geworden?
Ik heb van jongs af aan interesse in politiek en geschiedenis. Deze vroege affiniteit met geschiedenis en politiek heeft in mij de ambitie gecreëerd om mij actief in te zetten in de politiek. Ik ben op mijn 17de vanuit Turkije naar Nederland gekomen. Mijn vader adviseerde me: leer Nederlands, haal een diploma en word lid van een politieke partij. Dat advies heb ik opgevolgd. Ik volgde de HBO opleiding Cultureel Maatschappelijk Vorming en werd lid van de PvdA.

Wat spreekt je aan in de PvdA?
De beginselen van sociaal democratie spreken mij aan, daarnaast de wijze waarop de PvdA zich jarenlang heeft geprofileerd en de huidige sociale richting van de partij; ze zijn in lijn met mijn eigen politieke visie.

Wat wil je voor Amsterdam bereiken in de Provinciale Staten?
Ik wil een betere samenwerking tussen Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam in de jeugdzorg. Kinderen moeten de zorg krijgen die ze nodig hebben en waar zij recht op hebben. Dus geen wachtlijsten meer in de jeugdzorg. Daarnaast wil ik voldoende woningen voor jongeren, ouderen en starters en mensen die extra zorg nodig hebben. 30% van de woningen moet bestaan uit sociale woningbouw.