4 april 2012

Amsterdam gaat voor .amsterdam

De stad heeft de eerste stap gezet voor het registreren van het .amsterdam-superdomein. Wethouder Gehrels heeft op aangeven van de PvdA-fractie de eerste noodzakelijke registratie uitgevoerd bij de organisatie die internet-domeinnamen creëert. Daar ben ik enorm blij mee, want het opent nieuwe mogelijkheden voor Amsterdammers en hier aanwezige bedrijven.

Wethouder Gehrels liet geen gras groeien over de aanvraag van het domein. Ze ging meteen aan het werk en liet haar diensten uitzoeken wat er allemaal mogelijk was. De tijdspanne was kort. Wij opperden begin februari het idee het domein te registreren, terwijl de deadline voor het aanvragen ervan al op 29 maart afliep. Gelukkig kwam de registratie net op tijd.

Het duurt nog wel even voordat Amsterdammers en bedrijven daadwerkelijk hun eigen persoon.amsterdam- of bedrijf.amsterdam-domein kunnen registreren, want er moeten nog een paar dingen gebeuren voor het zo ver is. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Het uitgeven van de domeinnaam lijkt een mooi voorbeeld van een maatschappelijke alliantie: de gemeente organiseert dat het gebeurt, terwijl zij samen met andere partijen uit de stad zorg draagt voor de kosten en ook met hen in de baten deelt. Het mooiste zou natuurlijk zijn het topdomein straks voor zoveel Amsterdammers en bedrijven beschikbaar en betaalbaar is!