14 april 2009

Amsterdam 32 postzegelparkjes rijker

Vorige week maakte de gemeente Amsterdam bekend dat er in Amsterdam in twee jaar tijd 32 postzegelparkjes worden gerealiseerd. Hetti Willemse was als gemeenteraadslid initiatiefnemer van de raadsnotitie over postzegelparkjes. Een nieuwsbericht.

Scholieren hebben woensdagmiddag 8 april het postzegelparkje aan het Kortenbergpad in stadsdeel Slotervaart met confetti in gebruik genomen. Wethouder Marijke Vos (Openbare Ruimte en Groen) en stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Stadsdeelwerken, Slotervaart) waren hierbij aanwezig. Het is de bedoeling dat in de hele stad in twee jaar tijd 32 postzegelparkjes worden gerealiseerd.

Stadsdeel Slotervaart heeft voor deze locatie een ontwerp voor een postzegelparkje ingediend bij de centrale stad, onder andere omdat een aantal bewoners niet zo tevreden was met het toenmalige plein. Over het ontwerp zijn inspraakavonden gehouden met de omwonenden. Het postzegelparkje is een miniparkje geworden in een beschutte omgeving met speelgelegenheid voor kinderen, en banken en gras. Voor het postzegelparkje aan het Kortenbergpad heeft de centrale stad uit het budget Groengelden 2007 € 201.000 bijgedragen.

32 postzegelparken in twee jaar
Vorig jaar konden Amsterdammers hun voorkeur uitspreken voor het groener maken van vijf locaties, en die worden nu ook gerealiseerd. In totaal worden in Amsterdam in ongeveer twee jaar 32 postzegelparkjes opgeleverd; kleine groene plekken waarvan het parkje aan het Kortenbergpad er een is. In Amsterdam wordt de bebouwing steeds compacter. Daardoor is de aandacht voor een groene openbare ruimte de afgelopen jaren in Amsterdam toegenomen. Postzegelparkjes zorgen voor meer groen en leefbaarheid in de stad, en voor plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Klik hier voor de notitie van Hetti Willemse. En hier voor andere berichten over dit PvdA intatief.