22 januari 2007

Afnemen spelerskaart middel tegen racisme

Deze week heb ik een indringend gesprek gevoerd met mijn `sportambtenaren’. De reden hiervoor waren schriftelijke vragen die mijn partijgenoot Jerry Straub heeft gesteld over discriminatie op de amateurvelden. Discriminatie en geweld op en rond sportvelden zijn voor mij onacceptabel.Hier wordt al jaren over gepraat en ik vind het nu tijd worden om ook echt iets te doen. 2007 moet een sleuteljaar worden.

Met de invoering van de spelerspas sinds begin dit jaar zie ik nu een ideale mogelijkheid om racistisch gedrag de kop in te drukken. Er is eindelijk een sanctiemogelijkheid tegen mensen die zich hieraan schuldig maken. Wie anderen in de weg zit bij het sporten, moet wat mij betreft gestraft worden.

Ook overleg ik binnenkort met mijn collega’s uit Rotterdam, Den Haag en Utrecht over de aanpak van discriminatie en geweldsincidenten op en rond sportvelden. Daarnaast staat dit onderwerp hoog op de agenda bij het komende portefeuilleoverleg Sport dat ik binnenkort met de stadsdelen ga voeren.

Ik hoop dat deze maatregelen doel zullen treffen. Want ik wil dat Amsterdammers kunnen sporten zonder bang te hoeven zijn voor geweld of discriminatie.

  • Klik hier voor het collegeweblog op amsterdam.nl. Hierop loggen ook Burgemeester Cohen en de PvdA wethouders Herrema, Asscher en Aboutaleb (hoewel zeer zelden) en de GroenLinkswethouders Vos en Van Poelgeest.