21 maart 2007

Aanvullend openbaar vervoer onvoldoende

Naar aanleiding van een regen aan klachten over het aanvullend openbaar vervoer heeft raadslid Jesse Bos vandaag, tijdens de commissievergadering Zorg, een zwartboek aangeboden aan wethouder Marijke Vos. De PvdA maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van het aanvullend openbaar vervoer en de gevolgen voor mensen die gebruik maken van deze vorm van vervoer. En dat terwijl het nieuwe zorgbeleid sociale activering en participatie als voornaamste doel heeft.

In de aan het zwartboek gekoppelde notitie doet de PvdA elf concrete voorstellen om op korte termijn het aanvullend vervoer te verbeteren. Zo wil de PvdA onder andere dat iedere chaffeur over een mobiele telefoon beschikt om eventuele vertragingen te kunnen melden. Ook is het op dit moment volstrekt onduidelijk waar men terecht kan bij klachten. Om de klachtenstroom inzichtelijker te maken, wil de PvdA dan ook dat er voortaan in iedere bus klachtenformulieren beschikbaar zijn.

Mocht u klachten hebben over het aanvullend openbaar vervoer, of aanvullingen hebben op het zwartboek, neem dan contact op met Willem Hinskens van het fractiebureau van de PvdA: 020 552 3413 of [email protected]

Voor de notitie en het zwartboek zie hieronder