Door op 29 april 2013

Aankondiging bijeenkomst 14 mei Vrouwen in de politiek ondervertegenwoordigd?!

Op 14 mei gaan we het bij de JS Amsterdam hebben over vrouwen in de politiek. Hoe komt het dat vrouwen op veel plekken in de politiek nog ondervertegenwoordigd zijn? Hoe is het als vrouw in de politiek? En hoe zit het eigenlijk bij de Jonge Socialisten met de vertegenwoordiging van vrouwen?

Over al deze dingen gaan wij praten met een stel interessante gasten. De inleiding zal verzorgd worden door Liza Mügge, assistent professor Gender & Ethnicity aan de UvA. Zij zal iets vertellen over onder andere representatie van vrouwen in de politiek, vrouwenorganisaties en quota/streefcijfers. Vervolgens gaan we met Liza en verschillende vrouwelijke politici in discussie. Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers van de PvdA, Utrechts PvdA-Statenlid Pauline van Viegen en fractievoorzitter Marjolein Moorman van de PvdA Amsterdam zullen bij ons aanschuiven. Als afsluiter gaan wij iets gezelligs doen, dus kom vooral langs! Niet-leden zijn ook welkom.

Deze activiteit is onderdeel van een reeks acties om nog meer vrouwen actief te krijgen, opgestart door een club vrouwen van de JS Amsterdam. Wil je meehelpen of een keertje praten over wat je bij de JS Amsterdam kan doen? Stuur een mailtje naar Siman:[email protected]. Tot 14 mei!

Locatie: Het Gespuis, Spuistraat 47a
Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur