Door op 20 maart 2013

Schaefer Café over jongeren in armoede

Het lijkt in Amsterdam nog niet erg te lukken om jongeren uit de armoede te halen. Wat moet er gebeuren? Wat werkt en wat niet? Daarover gaat het aanstaande Politiek Café Schaefer op 25 maart, dat dit keer in samenwerking met de Jonge Socialisten wordt georganiseerd.

In 2011 groeide één op de vier Amsterdamse jongeren onder de 18 op in armoede. Dat was een kleine daling ten opzichte van het jaar daarvoor, maar nog steeds schrikbarend hoog. Het lijkt ons onvoldoende te lukken om deze jongeren (die vooral in Zuidoost, Noord, West en Nieuw-West wonen) uit de armoede te halen. Gek eigenlijk, in zo’n rode stad, waar de PvdA overal meebestuurt.

Armoedebestrijding is immers altijd een sociaaldemocratisch speerpunt geweest en zal dat met deze cijfers nog wel even blijven.

Wat betekent dat eigenlijk, als een kind in armoede opgroeit? Welk effect heeft dat op een kind, op zijn omgeving en op de stad? En waarom lukt het onvoldoende om kinderen uit de armoede te krijgen? Allemaal vragen waar we maandag een antwoord op zullen zoeken.

We gaan in gesprek met:
– Maarten Poorter, PvdA-raadslid en woordvoerder Jeugdzorg en Onderwijs
– Harrie Postma, directeur van het Jeugdsportfonds
– Antoinette Teunissen, ambulant medewerker bij Spirit jeugdhulp

De wethouder Jeugd en Onderwijs, Pieter Hilhorst, zal een inleiding verzorgen.

De leiding van het gesprek ligt in de capabele handen van Toon Geenen, landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten.

Locatie: Grand Café Amstelhoeck (Stopera), Amstel 1
Wanneer: maandag 25 maart, inloop 20:00, aanvang 20:30

Grotere kaart weergeven