4 oktober 2006

55+'ers, vitaal en volop in beweging!

Met 8.000 bezoekers liet de gemeentedag van afgelopen zaterdag weer zien dat veel oudere Amsterdammers vitaal en volop in beweging zijn! Speciaal voor de 55+ Amsterdammer was de hele stopera van boven tot beneden volgebouwd met kraampjes met informatie over zorg, voorzieningen, wonen, reizen, cultuur, recreatie, sporten etc.

De PvdA werkgroep Senioren was er uiteraard met een mooie stand om het publiek op deskundige wijze te voorzien van allerhande informatie. Ook was er de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende sportdemonstraties zoals handboogschieten en Nordic Walking en de echte durfals konden een potje schermen tegen Bep (73), een heuse seniorenkampioene. Bep is hart- en suikerpatiënte, geeft nog steeds les en blijft er lustig op los schermen. Hieruit blijkt maar weer eens dat er altijd wel een sport is te vinden die bij je eigen mogelijkheden past. Dat de belangstelling voor
bewegen en (aangepast) sporten toeneemt, is vooral te merken aan de vele vragen die bijvoorbeeld fysiotherapeuten en huisartsen regelmatig van senioren krijgen. Met het verschijnen van de vrijetijdsgids “De Voltreffer”, is het voor Amsterdammers nu veel gemakkelijker de weg naar de juiste sport te vinden. Namens de PvdA was raadslid Jerry Straub er dan ook bijzonder trots op om “De Voltreffer” te mogen uitreiken aan voormalig PvdA gemeenteraadslid Rien van Hoeve, thans directeur van de Stichting 1e lijn Amsterdam. Maar het meest bijzonder was wel om te zien hoe vele 55+ Amsterdammers de Gemeentedag wisten te vinden. Vitaal dus en volop in beweging!