28 mei 2006

10 juni, conventie van Lux Voor

Lux Vooraankondiging:
Partycipation, Switching generations

zaterdag 10 juni in Felix Meritis Amsterdam

Partycipation is de langverwachte conventie van Lux Voor. Partycipation streeft een door twintigers en dertigers breed gedragen agenda na om een nieuw en vooruitstrevend Nederland mogelijk te maken.

Hierbij staan drie thema’s centraal:
• ‘van verzorgingsstaat naar ontplooiingsstaat’;
• ‘een tweestromenland voor een slagvaardiger Nederland’;
• ‘identiteit: splijtzwam of bindmiddel?’.

Partycipation combineert inhoud en vorm, debat en gezelligheid. Met deze opzet wil Lux Voor politiek aantrekkelijk maken voor een nieuwe generatie, een ideeënmachine zijn voor vooruitstrevende politiek en een kweekvijver vormen voor jong politiek talent.

Lux Voor is een vooruitstrevende vernieuwingsbeweging die zich richt op twintigers en dertigers dwars door de PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks heen. Lux Voor ontwikkelt nieuwe vormen van debatteren waarbij traditionele debatregels overboord worden gezet, zodat een jonge generatie wordt betrokken bij politiek en samenleving. Lux Voor nodigt jongeren uit alle lagen van de bevolking uit bij te dragen aan de Conventie. De uitkomst hiervan wordt gebundeld in een ‘handleiding voor de toekomst Nederland’; een aantal concrete voorstellen voor een nieuwe maatschappijvisie.

Toegang en specifiek programma wordt zsm bekendgemaakt
Reserveren kan nu al: [email protected]. Wil je een bijdrage leveren aan de organisatie van Partycipation mail dan even naar [email protected]. of bel 06-15030045 (Philip Mol).

Kijk ook op www.luxvoor.nl